Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Σκόπελο το χορευτικό του ‘’ΔΡΩ’’



Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών 'δρω' συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία, στο 2ο  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  'Διαμαντής Παλαιολόγου' που έγινε στη Σκόπελο από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου.
Είκοσι χορευτικά συγκροτήματα από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, φιλοξενήθηκαν από τους Σκοπελίτες διοργανωτές και παρουσίασαν, το καθένα με τη δική του χάρη, χορούς και τραγούδια από τον τόπο τους.

600 περίπου ήταν οι χορευτές των συλλόγων και οι συνοδοί τους που κατέκλυσαν το νησί για λίγες μέρες. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Σκόπελο, να μάθουν την ιστορία του, να χαρούν την ομορφιά του, να γευτούν τις λιχουδιές του, να νιώσουν τη φιλοξενία των κατοίκων και κυρίως των διοργανωτών του φεστιβάλ.
Ταυτόχρονα τα χορευτικά συγκροτήματα είχαν τη χαρά και την τιμή να δείξουν σ όλο τον κόσμο που γέμιζε κάθε βράδυ ασφυκτικά το υπαίθριο θέατρο, χορούς από τον τόπο τους, στολές από τα μέρη τους, ένα κομμάτι ο καθένας από την παράδοσή του.
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου 'δρω', στην παράστασή του, τα πήγε περίφημα, απέσπασε το χειροκρότημα και τα κολακευτικά σχόλια των θεατών και εκπροσώπησε και 'διαφήμισε' επάξια όχι μόνο τις Σάπες και τη Ροδόπη, αλλά κι όλη τη Θράκη, μιας και ήταν το μοναδικό χορευτικό συγκρότημα που συμμετείχε από τη Θράκη.
Η φιλοξενία ήταν ζεστή, η εμπειρία της συμμετοχής σε ένα τέτοιο πανελλήνιο φεστιβάλ μοναδική, η χαρά της παράστασης μεγάλη.
Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές για τη φιλοξενία, το χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, τους χορευτές του τμήματος και τους υπόλοιπους συνοδούς που ακολούθησαν τη χορευτική ομάδα σ΄ αυτό το όμορφο από κάθε πλευρά ταξίδι και δεσμεύεται να υλοποιήσει πολλά ακόμα τέτοια 'ταξίδια' στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: